Om denne bloggen

Dette er bloggen til politikk og menneskerettigheter-faget på Sandvika videregående skole. Vi var en av de første skolene som tilbød undervisning i pome; allerede høsten 2007 var vi i gang. På denne bloggen får du vite om hvordan vi underviser i dette fantastiske faget og hvorfor du bør velge det.

mandag 23. januar 2012

Lurer du på om du skal ta faget politikk og menneskerettigheter?

På Sandvika videregående skole tilbyr vi undervisning i dette faget. Her er en del vanlige spørsmål elever har om faget, vi har forsøkt å svare etter beste evne. Lurer du på noe som du ikke finner svar på, så ikke nøl med å sende oss en epost. Du finner epostadresse her på bloggen.

*Må jeg vite mye om politikk for å ta faget?
Nei. Mange av dem som tar faget vet lite eller ingenting, men de ønsker å lære. Mange andre som tar faget vet mye om politikk, og vil vite mer. Alt vi krever av deg er at du ønsker å lære.

*Er faget ettårig eller toårig?
Faget er ettårig.

*Kan jeg ta det i andre eller tredje klasse?
Du kan ha det enten i andre eller tredje klasse.

*Hvilke andre fag kan jeg kombinere med politikk?
Faget er fornuftig å kombinere med samfunnsgeografi eller sosiologi og sosialantropologi. Man kan foreksempel ta samfunngeografi/sosiologi og sosialantropologi i andre klasse og så ta politikk og menneskerettigheter i tredje klasse, eller omvendt. Du kan selvsagt også ta faget uten å kombinere det med samfunnsgeografi/sosiologi eller sosialantropologi. 

*Hvordan foregår eksamen?
Hvis man blir trukket ut til eksamen kan det være enten skriftlig eller muntlig eksamensform.

*Bruker dere IKT i undervisningen?
Vi bruker alt som fungerer, om det er en penn fra 1950 eller en laptop fra 2015 spiller ingen rolle - gjør det oss bedre i faget så bruker vi det.

*Hvordan underviser dere da?
Vi leser gamle papirbøker, nye papirbøker, digital tekst, ser gamle og nye filmer, jobber sammen i OneNote, vi blogger og samskriver, vi leser politiske romaner og skriver essays om dem, drikker enorme mengder kaffe mens vi krangler, vi leser tunge tekster som vi plukker fra hverandre, ser diskusjonsprogrammer, snakker sammen og TENKER SAMMEN. Vi har det også forbannet moro sammen.

*Blir det noen ekskursjoner?
Vi håper det. Januar 2015 drog  42 pome-elever på ekskursjon til Berlin. Det ble en flott tur, som vi håper vi kan gjenta. Du kan hjelpe oss med å mase på at vi MÅ få lov til å dra også når DU har faget! Les mer om pome-klassenes tur til Berlin her!

Stian bruker smartboardet sitt mye og elever bruker også dette redskapet for læring i hans timer. Sjekk presentasjon her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar